Beleidsplan: 

Klik op onderstaand document voor het gehele beleidsplan van de stichting.

Beleidsplan Stichting Happy Kids Happy People Pdf
PDF – 738,1 KB 308 downloads

Stichting Happy Kids – Happy People

Thorbeckestraat 47.

3762 SM Soest

Tel:                                        06-54523573

Mail:                                      info@happykids-happypeople.nl

Website:                                ww.happykids-happypeople.nl

 

RSIN:                                     863625277

KVK-nummer:                        85444642

IBAN:                                     NL72 TRIO 0320 6248 70

Opgericht:                              17 oktober 2017            

 

 

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Voorzitter/Penningmeester: Alrieke Tillema-Gaemers

Vicevoorzitter: Martijn Tillema

Secretaris: Natalie de Vries-Kers                                                  

 

 

Stichting Happy Kids – Happy People; Een Stichting voor het creëren van een ontmoetingsplek met een breed scala aan multifunctionele doeleinden voor; volwassenen, kinderen,  ouders, ouderen, nieuwkomers, alleenstaande, re-integratie en waarbij verbinding wordt gezocht tussen de verschillende doelgroepen.

Onze stichting heeft geen winstoogmerk en organiseert verschillende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Daarnaast zijn we een stichting voor een maatschappelijke stage en geven we een fijne plek aan vrijwilligers.

 

Financiën :

De wijze waarop de stichting gelden werft is via:

- Sponsoring

- Giften

- Gemeentelijke subsidie

- Jeugdfonds Cultuur

 

Deze inkomsten worden uitgegeven aan alle activiteiten die we aanbieden en wat daarbij benodigd is, denk hierbij aan:

  • Huur van een locatie
  • Huur materiaal
  • Aanschaf materialen voor alle activiteiten, denk aan alles wat je nodig hebt voor Sinterklaas, kerst en creatieve activiteiten.
  • Vervoer
  • Website/folders
  • Eten en drinken voor de activiteiten
  • Kledingrekken voor kledingboetiek
  • 2x per jaar vrijwilligers borrel
  • Verjaardag vrijwilligers
  • Vergaderingen bestuur

De financiën worden beheerd door de Penningmeester met instemming van het hele bestuur.

Naast het werven van gelden ontvangen wij giften in de vorm van goederen die bruikbaar zijn voor één van onze activiteiten. Denk aan 2de hands speelgoed, kleding, knutselspullen, etc.

 

De doelgroepen van onze stichting zijn:

  • Kinderen/kinderen in armoede en/of eenzaamheid
  • Ouderen/ouderen in armoede en/of eenzaamheid
  • Ouders/ouders in armoede en/of eenzaamheid
  • Nieuwkomers
  • Vluchtelingen
  • Maatschappelijke stage plek voor voortgezet onderwijs
  • Vrijwilligers

Samenwerking:

Als stichting werken wij onder andere samen met:

  • Jeugdfonds Cultuur
  • Stichting Mee
  • Voedselbank ’t Gooi
  • Wijk team Baarn
  • Wijkteam Soest
  • Armoede regisseurs
  • Scholen in de regio
  • Huisarts(en)
  • Kredietbank
  • Gemeentes in de regio
  • Speelotheek
  • Kringloop Zeist
  • Kringloop Baarn
  • Kringloop Soest
  • Hubo Seure Baarn
  • Jeugdfonds wees een zegen
  • Pit Baarn
  • StoryZoo
  • Lions Club

 

Doelstelling en uitvoering per activiteit:

 

 Knutsel/creatieve avond voor volwassenen en voor ouders, door ouders.

Om de week een avond samen met volwassenen.

Al deze volwassenen zijn kwetsbaar op hun eigen manier.

Langdurig ziek, eenzaam na pensionering, autisme, afgekeurd, herstellende van kanker, depressie, schulden, etc.

Sommige volwassenen willen dolgraag contact buiten de deur, maar durven niet.

Doordat wij zeer laagdrempelig zijn, en geen officiële instelling durven volwassenen hier naar toe te komen.

Het is zeer waardevol omdat elk mens contact nodig heeft.

Wij bieden aan om deze volwassenen thuis op te halen en een fijne avond vol creativiteit aan te bieden zodat ze weer een plekje in de maatschappij krijgen en vooral weer eigenwaarde. In deze groep zien wij veel eenzaamheid en mensen die de financiële middelen niet hebben om te komen.

Tevens is er deze avond ruimte voor “Voor ouders Door ouders” Deze avonden organiseren wij als stichting en als “ervaringsdeskundige” zoals ouders zijn.

Bedoeld voor andere ouders om elkaar te helpen en te luisteren naar elkaars opvoed uitdagingen waar ze voor staan. Het geven van erkenning. Maar vooral te luisteren en ervaring uit te wisselen.

Zeker ook voor ouders waarvan hun kind net een diagnose heeft gekregen. Deze ouders zitten vol praktische vragen omdat de wereld waar ze ineens in terecht komen heel anders is en alles onbekend. Wij kunnen ze op weg helpen naar de juiste personen/instanties.

 

Ontmoeting/knutsel/kunst/crea middag

1x per week komen wij met alle doelgroepen samen om d.m.v. van een creatieve activiteit verbinding te leggen tussen deze doelgroepen.

Ouderen die bijvoorbeeld in eenzaamheid verkeren door bijvoorbeeld pensionering of overlijden partner kunnen een workshop geven bijvoorbeeld aan kinderen zoals schilderen of kleien etc.

Tijdens deze middag zijn er verschillende activiteiten per tafel. Denk aan tafels voor kinderen om kunst te maken met diverse materialen. Tafels voor ouderen om te breien ,haken, borduren etc.

Ouderen krijgen weer een functie, vluchtelingen integreren en nieuwe inwoners kunnen hier mensen ontmoeten. Ouders kunnen elkaar ontmoeten in de zit hoeken, terwijl hun peuters spelen op een speciaal ingerichte hoek.

Vrijwilligers zijn inzetbaar tijdens deze middag met ieder eigen persoonlijke doelen met als eind doel weer mee te kunnen doen met de maatschappij.

Gitaarlessen

Wij bieden gitaarlessen voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Ook groepen voor kinderen met een beperking, zodat ook deze kinderen echt muziekles kunnen krijgen.

Daarnaast kunnen er 5 kinderen in, op of rond de armoede grens via het Jeugdfonds Cultuur gebruik maken van deze gitaarlessen.

Wij weten dat er meer kinderen in ,op of rond de armoede grens hier gebruik van willen maken maar zoals boven beschreven is er (financieel) een maximaal van 5 kinderen. Dit i.v.m. de maximale subsidie van het Jeugdfonds Cultuur.

                                   

Sinterklaasactie

Een jaarlijks feest! Ons streven is om meerdere scholen te bereiken waardoor wij veel kinderen een top Sinterklaas kunnen geven. In 2023 streven we om 300 kinderen blij te kunnen maken met onze Sinterklaasactie. De actie is bedoeld voor kinderen/gezinnen in of op de armoede grens. Alle kinderen krijgen met deze actie een volle zak Sinterklaas cadeaus mee naar huis zodat ook hun een fantastisch Sinterklaasfeest kunnen vieren.

 

Kerstdiner/Kerstgala

In 2018 organiseerde wij dit feest voor de eerste keer. Een kerstgala voor ca 80 kinderen/gezinnen, gericht op kinderen op en rond de armoede grens. Om ze een fantastische avond in “luxe” te geven. Een echte rode loper, een echte fotograaf, kerstmuziek en een heerlijk Kerstdiner gemaakt door meerdere burgers en vrijwilligers via de stichting.

 

Kledingbank

Wij verzamelen nieuw maar vooral 2dehands kleding in wat afkomstig is van gezinnen of bedrijven. Met vrijwilligers wordt de kleding uitgezocht of dit nog werkelijk goed te dragen is. Soms wordt dit nog gewassen en daarna aangeboden aan gezinnen in armoede om gratis kleding op te halen. Het aanbieden doen wij vanuit ons bijgebouw naast het huis (garage) Hier staat alle kleding opgesteld en kunnen de mensen die dat echt nodig hebben kleding uitzoeken.

 

Plastic soep is Troep

Kunst maken verbind! Veel kinderen krijgen niet mee hoe ernstig het plastic probleem in de wereld is. Ouders vertellen het wel, maar het is niet concreet voor ze, niet tastbaar. Wij laten ze doormiddel van ons project op verschillende wijzen zien dat het probleem echt heel erg groot is op de wereld en wat voor effect dit heeft op onze wereld en het klimaat. Maar ook dat ze zelf invloed hebben op ons klimaat. Ze leren nog veel meer belangrijke lessen. Ze leren samen te werken, te luisteren naar elkaar, te wachten op elkaar, te delen met elkaar en elkaar(s) (ideeën) te respecteren, zichzelf en andere uit te dagen in creativiteit, jezelf ontdekken. En de wereld wordt steeds een stukje schoner omdat wij het plastic afval gebruiken. Ons project heeft een dubbele werking op de kinderen. enerzijds worden ze voorgelicht over wat plastic afval in de natuur doet met onze wereld en krijgen ze inzicht in hun eigen gedrag. Veel kinderen kopen even snel een blikje fris in de supermarkt en gooien het dan al fietsend van hun af. Vaak met de gedachte.. “ach dat ene blikje maakt ook niks uit” de ervaring heeft ons geleerd dat kinderen enorm enthousiast zijn over dit onderwerp en hun eigen gedrag veranderen en ook hun ouders weer voorlichten met de opgedane kennis.  Maar ook krijgen ze inzicht in hoe groot het probleem wereldwijd is, en wat dat doet met de natuur, het klimaat en de dieren. Anderzijds gaan de kinderen zelf opzoek op straat naar plastic afval, bij hun thuis, op school, in het bos, aan het strand, bedenk het maar waar.

Wat de allergrootste winst is, dat kinderen plezier hebben in het maken van de kunstwerken en dat ze voor altijd goed voorgelicht zijn zodat ze hun eigen gedrag en dat van hun gezin kunnen veranderen.