EVEN VOORSTELLEN

 Hallo allemaal,

 

Wat leuk dat jullie bij ons komen kijken.

Ik ben Alrieke Tillema, oprichtster van Stichting Happy Kids - Happy People en dit is mijn gezin.

Mijn man; Martijn Tillema, en onze 5 kinderen. 

Wij zijn een bijzonder samengesteld gezin, 4 van onze kinderen hebben allemaal een zeldzame chromosoom afwijking. Dit betekent dat ze alle 4 op hun eigen manier iets meer nodig hebben i.v.m. autisme, lvb, adhd, leer problemen en verschillende aangeboren afwijkingen, waar veel operaties voor nodig zijn geweest. Zelf werk ik vrijwillig bij de Stichting en zorg ik fulltime voor ons gezin. Sinds 4 jaar ben ik kindercoach.

 

Als gezin doen we heel veel vrijwilligerswerk voor vluchtelingen en ouderen in Soest, Baarn en omstreken. Waarom? Omdat wij het belangrijk vinden dat onze kinderen leren om eerst om zich heen te kijken en dan pas naar zichzelf. En wij? Omdat wij het belangrijk vinden om je voor andere mensen in te zetten die het hard nodig hebben. Wij weten hoe het is om ineens alles kwijt te raken. Dit is ons niet 1, niet 2 maar 3x overkomen. 1x in de schuldsanering en 2x onze baan kwijtgeraakt. Wij weten hoe het is om naar de voedselbank te moeten gaan, hoe het is om niks te kunnen kopen voor je kinderen en hoe verdrietig het is dat je kinderen niet kunnen meedoen. 

 

Na de uithuisplaatsing van onze oudste zoon in 2015 kreeg ik veel ruimte om mijzelf te herontdekken en erachter te komen wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Een wens van mij was meteen heel duidelijk.

Mijn hart ligt bij kinderen, ouderen en vluchtelingen.

Met Happy Kids - Happy People wil ik dolgraag deze 3 doelgroepen aanspreken en met elkaar verbinden zodat iedereen een plek heeft binnen Happy Kids- Happy People.

 

Ik ben de stichting begonnen samen met mijn man Martijn Tillema (die meer achter de schermen aanwezig is) Zo zijn we met z'n 2e verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen onze stichting maar natuurlijk samen met de vrijwilligers. En uiteraard zijn er ook bestuursleden. Wij hebben zoveel ervaring opgedaan met het in armoede leven en het hebben van kinderen met een beperking dat wij deze kennis zo graag met jullie willen delen. Wij weten de weg, maar ook hoe het echt is om met je kinderen de eerste stap te zetten binnen de voedselbank, hoe dat voelt, hoe dat is. Kennis en ervaring is zo waardevol, dat moet je delen. De Stichting draaien wij ook echt puur vanuit onszelf, vanuit ons als ouders. Wij zijn geen hulpverleners. 

 

Ieder mens is UNIEK.

Wij van Stichting Happy Kids - Happy People vinden dat elk kind/volwassenen UNIEK is en net zoveel rechten heeft als ieder ander. Happy Kids - Happy People is er echt voor iedereen, jong, oud, arm, rijk, autisme, adhd, licht verstandelijk beperkt, bij ons maken wij geen onderscheid en is echt ieder kind/volwassenen welkom. Want ieder kind of volwassen verdient een fijne plek zoals Happy Kids - Happy People waar je ten alle tijden jezelf kan en mag zijn. Toen onze kinderen opgroeide was er nergens een plek waar ze naar toe konden zonder dat er meteen een oordeel was over hun gedrag of het 'anders' zijn. Wij zien niet iemand die 'anders' is maar iemand vol talenten en dat geldt voor iedereen van alle leeftijden en elke achtergrond.

 

Happy kids - Happy People is niet zomaar een knutselclub, maar ook een ontmoetingsplek voor kinderen, ouders, jongeren, ouderen en vluchtelingen/nieuwkomers. Eigenlijk voor iedereen die daar onderdeel van wilt zijn. sinds een paar jaar maken wij kunst van plastic afval op de vrijdag middag.

Het wordt gerund door vrijwilligers.
Elke week komen er gemiddeld 30 kinderen.

En aangezien onze activiteiten alleen maar meer worden bereiken we echt iedereen!

 

Wat maakt ons concept nou zo uniek?

Wij zijn een Stichting voor het creëren van een ontmoetingsplek met een breed scala aan multifunctionele doeleinden voor; volwassenen, kinderen, ouders, ouderen, nieuwkomers, re-integratie en waarbij onder meer verbinding wordt gezocht tussen de verschillende doelgroepen.

Bij ons is iedereen welkom ongeacht je afkomst, leeftijd of achtergrond. Wij willen jou graag leren kennen en  een plek geven waar je ten alle tijden jezelf kan en mag zijn. Waar mensen samen komen om iets te delen met elkaar. Een plek waar ruimte is voor creativiteit, een goed gesprek en waar prachtige ontmoetingen ontstaan.

 

Armoede

Niemand mag opgroeien in armoede! Armoede is echt niet leuk en het zou niet mogen in het rijke Nederland. Daarom kunnen kinderen bij ons via het jeugdfondscultuur meedoen met de vrijdagmiddag creatieve workshop en gitaarlessen Klik hier: voor meer info over het Jeugdfonds Cultuur

 

 

Eenzaamheid

Eenzaamheid kent vele gezichten. Dit is niet aan leeftijd gebonden. maar wat echt te weinig besproken wordt is dat er zoveel mensen zijn die eenzaam worden door bijvoorbeeld hun pensionering, of het overlijden van een partner op jongere leeftijd. maar ook kan het zo zijn dat je je eenzaam voelt omdat je familie ver weg woont, of omdat bijvoorbeeld je autisme in de weg zit. Wij van Happy kids- Happy People vinden dit heel erg vervelend voor deze mensen en komen op voor ook deze doelgroep. Was jij voor je pensionering bijvoorbeeld kunst schilder, kunstenaar, pottenbakker of timmerman? Dan kan je bij ons op vrijdag een workshop komen geven aan kinderen. De meeste kinderen die bij ons komen leven in armoede en kunnen niet meedoen met clubjes etc. Wij hebben deze 2 groepen met elkaar gecombineerd en er zijn echt prachtige vrijdag middagen uit ontstaan. De groep die zich eenzaam voelt, heeft weer een doel voor ogen en is weer onderdeel van de maatschappij en de kinderen in armoede krijgen workshops aangeboden en doen op deze manier mee. Kortom een zeer waardevolle ontwikkeling binnen de Stichting.

 

re-integreren op een laagdrempelig niveau

Bij ons kan je op een zeer laag drempel ge manier re-integreren om weer terug te komen in de maatschappij. Een voorbeeld. Soms kan je erg onzeker worden na een lang ziekbed of depressie.. Dan is de stap naar en baan te groot.  Bij ons kan je je opnieuw je zelf en je talenten ontdekken op onze vrijdag middag. We gaan samen kijken wat bij je past. Soms is alleen aanwezig zijn al genoeg, of vind je het ontzettend leuk om iedereen die er is te voorzien van koffie en thee. Of ligt je hart bij het helpen van de kinderen met hun creatieve workshop. Door middel van ons project zijn er alweer meerdere mensen terug het werkend leven in gegaan, dat betekent uit de uitkering situatie, nadat ze bij ons het zelfvertrouwen hadden terug gevonden, stapje voor stapje, echt een groot succes! 

 

Ontmoeten

Bij ons staat ontmoeten centraal. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om sociale contacten te hebben. Vooral als je net vader of moeder bent geworden kan je je wereld als klein ervaren. Alles draait nu om je kindje. Maar ook is het soms zo dat je zelf lastig contact maakt omdat je een andere taal spreekt of omdat je net verhuisd bent naar een andere stad of dorp.  

Wij hebben de afgelopen jaren gezien hoe leuk en verassend er contacten ontstaan tussen 2 of meerdere mensen die je van tevoren nooit had verwacht. Ieder mens heeft een vorm van contact nodig. Bij ons kan je op verschillende manieren in contact komen met mensen.  

Door de vrijdag middag kan je in contact komen met andere ouders, de creatieve avond voor volwassenen, hier zijn alleen mensen vanaf 18 jaar en ouder welkom. Hier ontmoet je andere volwassenen en kan je even een paar uurtjes ontspannen en leer je mensen kennen. 

Wij willen ook graag een peuter ouder ochtend gaan organiseren. Kinderen spreken elkaars taal en begrijpen elkaar. Hoe leuk is het als je de kinderen laat spelen en dan de ouders met elkaar in contact komen. Nieuwe mensen leren kennen. 

Ben jij moeder of vader en kom jij graag in contact met andere moeders/ouders.
Dit kan ook bij Happy Kids - Happy People
Voor een gezellig praatje met koffie/thee.

 

Voel je welkom.

€3,50- per kind. Dit is inclusief drinken en vers fruit. 

Kinderen die rond, op of onder de armoedegrens leven kunnen bij ons gratis deelnemen via het jeugdfonds cultuur. Voor meer info klik hier: Jeugdfonds Cultuur

 

 


ONS GEZIN

EN TROTS DAT WE ZIJN !!

Voor wie?

Verbinding is ons succes