Ons project voor ouders door ouders.  Ontwikkeld en bedacht door Alrieke. Om andere ouders op weg te helpen de goede richting op, maar ook voor het bieden van een luisterend oor. 

Ik ben moeder van 5 kinderen.  Van deze 5 lieverds hebben er 4 een diagnose en met de 5de zijn wij bezig.(inmiddels weten wij dat onze kinderen een zeldzame chromosoom afwijking hebben)

Toen er bij onze oudste zoon  (nu 21 jaar ) de diagnose licht verstandelijk beperkt en gedragsstoornis NAO werd vastgesteld was dit voor mij een enorme OPLUCHTING. Na jaren van zoeken, vastlopen, opnames, tijdelijke uit huis plaatsingen was daar eindelijk een diagnose. Eindelijk kreeg ik als moeder de bevestiging dat ik niet gek was. En dat ons kind eindelijk de hulp kon krijgen die hij zo verdient. We konden eindelijk verder. Maar dan komt het volgende. Hoe? Hoe moet je verder? Waar moet je naar toe? Ik had geen flauw idee wat er binnen de gemeente mogelijk was. Moet je kind naar een andere school? Of kan hij blijven op de huidige school? Ik heb zo veel ervaring opgedaan dat ik dat heel graag met jullie wil delen. Dit delen doe ik door naar je te luisteren, erkenning te geven en te kijken of mijn ervaring jou verder kan helpen. Wat ook echt werkend helpt is als ouders elkaar ontmoeten en naar elkaars verhaal luisteren. Vaak zit er veel herkenning en erkenning in. Je bent echt niet alleen. Het gevoel dat niemand jouw onmacht gevoel begrijpt krijgt hier een plek. Je bent niet alleen. De ervaring laat zien dat ouders het goed doet om het met andere ouders in een soort gelijke situatie te praten. Begrip naar beide kanten. 

Ik heb me in het begin zo schuldig gevoeld omdat ik dacht dat ik mijn kind wel wat kon aan doen. Dag in dag uit. Maar ook een enorm schuldgevoel dat ik. Mijn kind jarenlang 'verkeerd' mee omgegaan bent. Hij moet zich zo eenzaam en alleen hebben gevoeld. 1 ding heb ik geleerd het is oké om deze gevoelens te hebben. Het is onmacht omdat je niet weet wat je met het gedrag van je kind aan moet. Het is soms echt een uitputting om het onbegrepen gedrag van je kind te leren begrijpen.  Wij begrijpen deze gevoelens en mag er gewoon zijn, zonder oordeel. Het eindelijk 'echt' even kunnen praten over je gevoel heb ik altijd ervaren als een grote opluchting. Er ontstond daardoor ruimte voor mij en mijn gevoel. 

Wij zijn geen professionals maar gewoon ouders met heel erg veel ervaring dat wij graag met jullie willen delen.

Een laagdrempelige avond voor ouders, door ouders, precies wat het zegt.

Om erkenning, advies, informatie, begrip te krijgen en te delen.

Niets officieels maar gewoon door ouders, voor ouders.