Wij gaan door middel van ons schitterende project ‘PLASTIC SOEP IS TROEP” Nederland in.


Gemeentes of organisaties kunnen ons inhuren op een locatie die door hun beschikbaar wordt gesteld. Dit kan een buurthuis, school, clubgebouw, gymzaal etc. zijn. Deze ruimte hebben wij minimaal 1 week nodig. Aan de hand van de aantal m2 wordt bepaald hoeveel kinderen er elke dag mee kunnen doen, zo kunnen wij berekenen hoeveel dagen er nodig zijn om alle kinderen die willen mee te laten doen. Op deze locatie kunnen wij in school vakanties hele dagen van 6 uur per dag aan bieden en tijdens school perioden een naschoolse aanbod van 3 uur per dag. De kinderen verzamelen het plastic afval en nemen dit mee naar de locatie waar wij op dat moment zitten. Van al dit plastic afval gaan de kinderen alleen, samen en in groepsverband prachtige kunst maken. De kunstwerken worden echt naar inzicht van de kinderen zelf ontworpen. Je ziet dat kinderen in het begin wat terug houden kunnen zijn, maar als ze eenmaal de smaak te pakken hebben ontdekken ze dat er helemaal geen geschreven regels zijn en dat alles kan en mag in de kunstwerken. Zo gaan wij met elkaar een grote expositie maken die ook echt tentoongesteld gaat worden. Wij verzorgen deze hele week al het andere materiaal. Van schaar, lijm, (trouw) jurk tot alle grote doeken. Van limonade tot fruit. Als gemeente hoeft u echt alleen maar de locatie te regelen en de rest doen wij! Bij onze stichting staan wij bekend om de verbindingen die wij weten te leggen bij verschillende doelgroepen. Tijdens onze project week, als wij bij jullie in de gemeente zijn kunnen mensen die vrijwilligers werk willen doen, bij ons aan het werk. Denk aan ouderen in eenzaamheid, of mensen die graag creatief bezig zijn. wij hebben op onze vaste locatie 4 jaar lang wekelijks 16 mensen aangestuurd met vrijwilligerswerk. Wij zijn ook gespecialiseerd in kinderen met autisme, LVB, angststoornissen en ADHD.
Kortom, haal je ons als gemeente binnen dan staat dat garant voor minimaal een week lang op een plezierige, laagdrempelige creatieve week waar elk kind centraal staat en aan kan mee doen. Waardevol voor elk kind, maar vooral voor de kinderen in armoede en achterstand wijken omdat ze nu een echt expositie gaan maken. het kind ontdekt de kleine kunstenaar in zichzelf.
Als gemeente of organisatie kunt u er ook nog voor kiezen om alle gemaakte kunstwerken te exposeren. (ook hier kunnen wij u in helpen mits u een locatie kan aanbieden) Dit kan op allerlei locaties zijn. Het kan de winkelstraat zijn, in de etalages van de winkels, Hier kunnen we dan ook een veilige speurtocht van maken door het centrum heen. Het kan in een verpleeghuis zijn, zo kunnen de ouderen er ook van genieten. Of op school in een expositie ruimte. In een buurthuis. Het kan op allerlei plekken. De kinderen hebben in minimaal een week tijd heel veel geleerd en we hebben gemerkt dat dit echt effect heeft op kinderen. ze worden zich er echt bewust van wat plastic met het milieu doet. En hoe fijn is het voor het kind dat hij of zij de gemaakte kunst met trots kan laten zien tijdens de expositie.

 

Heeft u als gemeente, school of organisatie interesse? mail ons dan voor een vrijblijvende offerte. info@happykids-happypeople.nl

 

 

Hier een aantal voorbeelden van kunstwerken die met plasticafval gemaakt zijn: